Sponser By

Followers

Iklan

30 September 2014

Resepi roti bun

Assalamualaikum...

Nak tak kalau ima kongsikan resepi roti bun? Boleh la buat minum pagi atau petang. Kalau ima, asal free je mesti tangan ni gatal nak menghasilkan sesuatu untuk dimakan..kata nak diet..haha...itu sangat sukar ye...
Okeyh.. taknak cakap banyak la.kita terus kepada bahan-bahan untuk meroti..

Bahan bahan yang kita perlukan adalah:

Bahan A:
250g tepung roti
50g butter
1 sudu kecil bread improver
Sedikit garam halus
1 sudu makan susu pekat
1 biji telur gred B

Bahan B:
105ml air suam kuku
1 sudu kecil yis kering
1 sudu kecil gula halus

Inti:
Kacang hitam

Sekarang bahan dah ada semua, kita mulakan.
Letakkan semua bahan A tadi dalam 1 bekas.

Sementara itu, gaulkan pulak bahan B.  Larutkan gula halus dalamair suam tadi.bila gula dah larut, masukkan pulak yis kering. Kacau hingga berbuih.

Setelah itu tuangkan bancuhan yis dan gula tadi (bahan B) ke dalam bekas yang berisi bahan A tadi.
Uli bahan tadi sehingga sebati selama 5 minit.
Kemudian tutupkan doh tadi dengan plastik dan biarkan doh selama 30 minit.

Sementara menunggu, bulat bulatkan inti kacang hitam.
Selepas 30 minit, bulat bulatkan doh.
Masukkan inti kacang tadi dalam doh..
Letakkan doh ke dalam dulang/loyang pembakar.
Diamkan lagi doh selama 45minit hingga 1 jam.
Biar betul betul kembang..

Bila doh sudah kembang, sapukan sebiji telur yg d campurkan susu segar atau air.

P/s: jika doh tadi tidak berisi inti, korang boleh taburkan hirisan keju dan gula diatas doh..

Kemudian bakar doh pada suhu 18c selama 15-20 minit..

Roti yang gebu dan lembut sedap di makan bersama keluarga sambil minum teh atau milo..hehe...sangat mudah..

26 September 2014

Apa yang anda fikir tentang sabah sarawak

Assalamualaikum..

Hari ni ima rasa terpanggil untuk menulis tentang pandangan tentang orang malaya (semenanjung) tentang sabah sarawak. Apa sebenarnya pandangan kalian ye bila disebut sabah sarawak? Masih kah rasa , asal sabah sarawak je, hutan.asal sabah sarawak je, naik perahu, asal sabah sarawak je, rumah atas pokok..Terbaru dan paling lawak ima pernah dengar, asal sebut sabah sarawak je, terus kalian terfikir orang sulu,terus terfikir datang sana nanti mati sia sia  kena tembak.asal sabah sarawak je, terus terfikir takut nanti suami kena jampi dengan orang sabah sarawak..serius yang tu memang lawak..

Yaaa..betul..kebanyakkan kawasan sabah sarawak masih lagi ada hutan dan kawasan pendalaman.kami tak boleh nafikan.betul, ada beberapa kawasan masih lagi jauh dari perkhidmatan bank, hospital, pos laju dan sebagainya..itu sangat betul..dan betul jugak, pembangunan di semenanjng lebih hebat berbanding pembangunan di  sabah sarawak.

saya tidak pernah malu bila orang malaya katakan orang sabah sarawak tinggal dihutan.sangat tidak.. saya sangat berbangga sebenarnya bila mengaku orang sabah sarawak..sabah sarawak adalah negeri yang sangat sangat  sangat sangattt saya banggakan.Malah saya merasa kasihan terhadap sesetengah orang malaya yang masih berfikir sabah sarawak adalah hutan100%.pengetahuan mereka hanya disana sana sahaja.masih dijajah dan masih  berada ditahap zero  sahaja.

Semalam ada seorang kenalan dari semenanjung memberitahu dalam salah satu group yang saya sertai..
Dia kata, suami dia lulus ujian fizikal untuk menjadi polis tetapi dia risau sebab penemuduga tu kata kalau lulus ujian kedua, suaminya akan dihantar ke sabah.saya rasa apa yang dia risaukan sangat tak munasabah..yeah..ada perkataan sabah disitu..hehe..
Tahu apa 1st imprision dia terhadap sabah? Dia risau suami dihantar untuk berperang dengan orang sulu..saya yakin dia takut suami dia ditembak.
Kedua,dia risau suami dia dijampi oleh orang sabah.ye, saya faham perasaan dia sebab saya pun takut juga kalau suami saya dijampi perempuan lain..minta dijauhkan lah ye.
Ketiga, dia tanya kat sabah pos laju ok tak..posmen dia ok tak..sumpah yang ni lawak.hehe..
dan yang membuat hati sedikit terguris, dia kata orang sabah ramai penjahat..

Saya mohon, bukalah minda,buka lah hati dan buanglah aura negatif dari diri kita ni..kalau ima tak salah, pendapat peribadi saya, manusia ni sebenarnya sama sahaja.tak kiralah dari mana.sabah sarawak, semenanjung? Beza kita hanya percakapan dan kepercayaan serta kebudayaan kita. Kalau takut suami ditembak semasa bertugas, jangan bagi suami mohon kerja jadi polis.sebab kerja polis memang menjaga keamanan.sila berbalik kepada niat menjadi polis itu sendiri.Maaf cakap tapi bagi saya, kalau ditakdirkan mati ditembak,.saya lihat kat semenanjung duduk minum kopi pun tak pasal pasal  boleh mati kena tembak.
kedua, takut suami kena jampi? Kalau orang nak jampi, tak payah tunggu datang sabah sarawak.kat semenanjung pun ramai orang guna jampi.bukan setakat jampi suami orang.jampi untuk merompak pun ada. Lelaki ni, kalau memang miang, tak jampi pun dia boleh cari lain. Minta dijauhkan lah ye.
Ketiga.pos laju? Ya Allah..apa sangat nak dirisaukan.kalau dah rezeki, kita dimana pun masih rezeki tu masuk.sama je posmen sabah dengan posmen semenanjung.ada yang malas ada yang rajin.
Dan yang last, orang sabah sarawak banyak penjahat ke? Kat semenanjung takde orang jahat ke? Semua baik? Yang tu korang jawab sendiri ye..hehe..

Berbalik pada poin diatas tadi..kenapa di sabah sarawak masih banyak hutan? Ini kerana kami masih mahu menyimpan khazanah yang sangat berharga. Kami tidak malu, kami tidak segan. Kerana kami tahu kami ada lebih berbanding kalian..kami ada tanah. Kami membina rumah kami diatas tanah kami sendiri.kami ada tanah untuk kami bercucuk tanam dan menikmati buah buahan segar dari pokok.tinggal petik je.kami ada tanah untuk kami menternak haiwan peliharaan dan dijadikan income kami.kami masih simpan tanah untuk anak cucu kami di masa akan datang.sekurang kurangnya kami tak perlu mengemis ditempat kami sendiri.

Ketahuilah dan sedarilah..jangan berbangga dengan apa yang kalian ada sekarang...semua yang kalian miliki di semenanjung adalah datangnya daripada sumber sabah sarawak.. tanpa sabah sarawak, semenanjung is nothing. semenanjung takkan berada dalam keadaan sekarang ni..Maaf cakap..ini hanya pandangan saya..saya sendiri masih kosong tentang hal ini tapi saya rasa kalian harus sedar.Dan paling tepat sekali segala yang kita miliki sebenar benarnya wujud dengan keizinan Allah S.W.T dan dia boleh menariknya dengan sekelip mata sahaja.

25 September 2014

Pelbagai Produk khas untuk breast

Assalamualaikum.

Hai uollss.. selain menjual supplement kesihatan dan kecantikan ima juga ada supplement khas untuk breast..Pelbagai jenis produk ada.Korang tinggal pilih dan buat research je nak yang mana..sekiranya korang berminat boleh ari ime ye..hehe... kat sini ima kenalkan beberapa produk yang ada..


1.Thanyaporn Breast Enlargement

Menambah saiz payudara.
Menegangkan payudara dan punggung yang mengendur.
Mencerahkan kulit (termasuklah kulit pada bahagian puting payudara). Menganjalkan kulit yang melendut.
Melambatkan proses penuaan.
Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.
Merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.
Menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)
Mengetatkan vagina.
Mencegah dan mengurangkan penyakit migrain.
Membantu menggelapkan rambut beruban dan
menggalakkkan pertumbuhan rambut
Menambah tenaga dan kecergasan
Mengatasi masalah sukar tidur
Menjadikan kulit lebih lembut dan lebih ‘muda’produk ni mmg terbukti berkesan...tp dengan izinnya, insya-Allah...sbb i pun ade guna jgk so mmg ade perubahan...Kesan keatas setiap individu adalah berbeza-beza, namun anda akan dapat lihat kesannya dalam masa 2-4 minggu sahaja.

Cara makan : 1 kapsul setiap pagi 15 minit sebelum sarapan.

Kandungan : 60 kapsul setiap botol.


2.Emilay Breast Enhancer adalah suplemen pembesar payudara, mengencangkan payudara supaya tidak kendor (lembek), serta merawat payudara dari kulit keriput.
Kulit payudara akan tetap kencang tidak terlihat londeh, tidak mengandungi bahan kimia apa pun, teruji alami dan herbal dari tumbuhan-tumbuhan untuk perawatan payudara Anda.
Dengan pengambilan teratur akan menambah volume ukuran dan membesarkan payudara dalam 1 botol 1 bulan pasti sudah mengalami penaikan pengencangaan dan pengambilan 3 bulan pasti dijamin pertambhan volume.
Emilay Breast Enhancement TIDAK digolongkan sebagai ubat melainkan Essence Herbal iaitu diperbuat dari bahan yang bebas kimia dan tanpa kesan sampingan.



 3. Lady Secret Bust Up
  • Menambah saiz payudara.
  • Menegangkan payudara dan punggung yang mengendur.
  • Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.
  • Merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.
  • Menghalang jangkitan pada vagina dan pundi kencing (bladder)
  • Mengetatkan vagina.
  • Menghilangkan bau badan dan bau peluh
  • Mencegah dan mengurangkan penyakit migrain.
  • Menjadikan kulit lebih lembut dan lebih ‘muda’
  • Mencerahkan kulit (termasuklah kulit pada bahagian puting payudara)
  • Menganjalkan kulit yang melendut.

  • Melambatkan proses penuaan.


4. Kapsul Hormon

☆ Memberikan bentuk badan yang cantik dan seksi
☆ Menegang,menganjal,memontok dan menambahkan size breast
☆ Menghilangkan bulu roma yang lebat pada wanita seperti bulu kaki,misai dan bulu tangan
☆ Kapsul hormon ini menjadi rebutan nyah dan pondan2 diseluruh negara
☆ Menghilangkan bau badan dan bau peluh
☆ Wanita yang mengamalkan kapsul hormon ini tidak akan terkena kanser rahim dan kanser breast
☆ Mengetatkan rahim dan menghilangkan bau pada miss V
☆ Menghaluskan kulit wajah dan badan
☆ Menaikkan punggung yang jatuh dan leper
☆ Memberikan bentuk badan yang menarik jika diamalkan oleh wanita yang dalam pantang dan wanita yang terlalu kurus
☆ Boleh dimakan oleh ibu yang menyusukan baby dan wanita dalam pantang
☆ WANITA HAMIL DILARANG MAKAN!!
☆ Mencantikkan kuku,rambut,kulit dan segala aset wanita
☆ 1KAPSUL HORMON INI LENGKAP UNTUK SEMUA MASALAH WANITA
☆ Harga yang murah berganda-ganda dari kedai jamu@farmasi
☆ Herba yang digunakan adalah 100% tulen tanpa ada campuran bahan lain dan kerana itulah kesannya lebih aktif dan terbukti berkesan





 5. Kwhite 38
 
• Khas untuk menganjalkan payudara
• Membantu menganjalkan juga tubuh badan yang lembik
• Membantu menyekatakan tona2 gelap agar semakin cerah Dan sekata
• Memberikan tenaga
• Mengurangkan stress harian
• Khas untuk menjaga kewanitaan agar Persis Anak Dara
• Membantu membentuk tubuh badan menjadi terbentuk Dan cantik
• Membantu Kulit semakin Kenyal Dan Gebu
6.Emilay Breat up & up
1. Semakin usia bertambah kulit ikut kendur termasuk kulit area payudara, dengan Emilay Breast E. kulit area payudara akan tetap kencang tidak terlihat keriput, seperti yang kalian ketahui Emilay adalah Perusahaan Legal dalam pembuatan Supplement untuk Whitening dan Colagen untuk kesehatan kulit. 
2. Payudara loyo Payudara Kendur Payudara turun: tidak lagi dengan Emilay Breast 
3. Vitamin untuk Payudara, karena dibuat dari bahan-bahan alami tanpa kimia yang bermanfaat dan diperlukan untuk Payudara kalian. 
4. Pastinya selain Menambah Penampilan kalian PD dan semkin Mencintai diri kalian juga disayang oleh pasangan kita, dengan rutin mengkonsumsi akan menambah volume ukuran payudara, dalam 1 botol 1 bulan pasti sudah mengalami penaikan pengencangaan, dan rutin 3 bulan ada pertambahan volume, tanpa harus balik lagi kalo dihentikan konsumsi. PERMANENT
5. Balance Female Hormone, mengatur hormon untuk usia wanita dewasa yang mendekati Monopouse. Untuk kalian yang Remaja, lebih mantab dan baik sekali dibantu perkembangan Hormon
6. Terkandung bahan untuk proses Re-Aktivasi Sel dan Detoxin Racun Tubuh sehingga kulit semakin cantik di lihat dan juga bangga untuk dimiliki.


7. Emilay e-wave show

8. Zofea secret beauty 


SEKIRANYA BERMINAT NAK TRY BOLEH LA SMS/WHATSAAP/WECHAT IMA DI TALIAN 012 8706289
ATAU TERUS INBOX IMA KAT Ima Collection
Serius buyer only ye.

22 September 2014

Resepi Pavlova

Assalamualaikum..

Sebelum ni, ima pernah tempah pavlova..terus jatuh cinta dan in more love..hehe..pernah jugak try google resepi..tapi macam tak yakin nak menjadi..sampai la bertahun berlalu..tiba tiba tahun ni macam berani pulak nak try buat ikut resepi google.. tidak ku sangkakan sungguh mudah membuatnya sampai tiap ari buat untuk makan sendiri..haha...
Korang kalau ada berminat nak try buat pavlova jom try resepi ni..sangat sangat mudah lah..


Bahan:
4biji putih telur (tanpa sedikit pun kuning telur)
3/4 cawan gula kastor
30g tepung jagung (diayak)
50ml cuka makan
1penutup esen vanilla



Cara cara nya:

Mixerkan putih telur dengan gula hingga kembang dan marigue..(bila terbalikkan bekas, adunan tak tumpah/jatuh..


Seterusnya masukkan tepung jagung, esen vanilla dan cuka..gaul menggunakan spatula je..gaul hingga sebati..



Masukkan adunan tadi kedalam piping beg.
Lapiskan dulang pembakar dengan kertas minyak yg sudah dilukis bulatan.
Paipkan adunan keatas kertas minyak tadi dan bakar dengan suhu 150° selama 1jam..




Sementara itu buat pulak krim utk topping..

Bahan: whiping cream non dairy
Cara:pukul whiping cream sehingga kembang dan menjadi krim.. (pastikan whiping cream di keluarkan dari freezer 1 jam sblum hendak digunakan dan goncang sebelum dituang untuk dipukul )



 Bila adunan sudah masak, biarkan sejuk seketika sebelum diletak ke dalam cawan kertas dan paipkan krim ke atas pavlova yang sudah masak.


  


Maka siaplah sudah pavlova..hehe

Nota kaki: boleh tambah buah anggur, kiwi atau strawberry sbagai hiasan.. yg ni ima makan sendiri so tak letak buah buahan.

05 September 2014

L'arome slimming serum

L'AROME SLIMMING SERUM

HILANGKAN STRETCH MARK, SELULIT & TAMPIL MENAWAN DAN LANGSING hanya dengan sapuan L’AROME APPLE STEM CELL SLIMMING SERUM

Produk yang anda cari selama ini telah ditemui!! Produk yg amat2 berkesan untuk menguruskan badan dan akan nampak hasilnya dalam 24jam setelah digunakan.

✔ Mengurangkan kesan parut selepas bersalin
✔ Tanpa risiko kesihatan.
✔ Tidak perlu berlapar.
✔ Hanya kurangkan sedikit amalan pemakanan (Bagi mendapat kesan yang lebih menakjubkan).
✔ Dapat bakar lemak anda dalam masa 24jam.
✔ Dapat mengurangkan kesan parut selepas bersalin bagi wanita.
✔ Dapat mengempiskan perut anda.

L'AROME APPLE STEM CELL SERUM

✔ Formula hebat – Swiss Quality Product
✔ Lemak – pembakaran serta merta
✔ Selulit – Tiada lagi masalah
✔ Stretch Mark – lihat sendiri keajaibannya
✔ Langsing – kecantikkan yang anda inginkan
✔ Kesan seawal 24 jam dapat di rasai
✔ Tak panas dan tak melekit

➨ Testimoni: ”saya turun 3kg dalam masa 1 minggu. stretch mark di bahagian perut hampir 100% hilang dalam tempoh sebulan“Ibu-ibu lepas bersalin pasti ada selulit dan stretch mark di bahagian perut.

➨ Tak perlu ke pusat slimming yang harga ribu2 untuk treatment. Kini anda boleh lakukan sendiri di rumah. Hanya dengan sapuan sahaja. Mudah dan sangat berbaloi.

➨ Bagaimana L'arome Apple Stem Cell Slimming Serum
dapat membantu anda?

» L'AROME Apple Stem Cell Slimming Serum direka untuk menghasilkan hasil yang hebat* kepada pengguna.

» Ia bukan sahaja untuk membakar lemak anda, ia membantu membentuk badan anda, menghasilkan enam pek anda (pembina badan), menghilangkan selulit dan stretch mark.

» Kandungan stem sel epalnya menggalakkan pertumbuhan sel kulit dan membaiki epidermis selain membentuk pigmen kulit. Dengan kata lain juga, ia berupaya membaiki tisu dan sel dalam badan dengan efektif dan akhir menghasilkan sel baru dengan untuk kulit.

KEBAIKAN L'AROME

✔ Membakar lemak secara berterusan.
✔ Menghilangkan stretch marks
✔ Menghilangkan selulit
✔ Menghilangkan double chin
✔ Menghilangkan parut lama
✔ Boleh membantu mengempiskan perut ibu selepas bersalin
✔ Boleh membantu untuk mendapat kan six pack

ANTARA FUNGSI L’AROME

~ LEMAK : pembakaran lemak berlaku sangat pantas
~ SELULIT: perubahan ketara hanya dalam tempoh 1 minggu
~ LANGSING: perubahan yang amat ketara dlm 3-7 hari
~ STRETCH MARKS: hampir 100% hilang dlm masa 1 bulan
✎Membantu membakar lemak berlebihan di sekitar perut, pinggul, peha dan lengan.
✎Menghilangkan selulit, orange peels,strecth marks & parut selepas bersalin.
✎Boleh disapu pada double chin
✎Menghaluskan tekstur kulit
✎Mengeluarkan angin2 dalam badan

KANDUNGAN

Methyl Nicotinate, PytoCellTech(TM) Mulus Domestica, Actin Heat,
Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Extract, Lemon Grass Essential Oil.

CARA PENGGUNAAN L'AROME

✔ Sapukan 2 kali sehari, siang atau malam* (selepas mandi ) pada bahagian bermasalah.
(Gunakan setiap hari untuk kesan yang lebih baik).
✔ Letakkan dalam 1-2 titik bergantung pada tempat sapuan.

** Jangan letak terlalu banyak sebab takut panas **
(selang berapa minit selepas sapu, anda akan mula berasa panas pada
bahagian yang telah disapu)

Ima Collection (whatsapp) 012 8706289

04 September 2014

Shake & Take 3 murah

Assalamualaikum..

Shake & take sekarang dh sampai 3 generasi...
Memang mendapat sambutan yang menggalakkan bagi peminat jus.. sebab apa? Sebab shake n take ni memang mudah digunakan..tak perlu susah2 blend dan tuang ke gelas..dengan shake & take, kita hanya perlu shake n take..lepas blend trus boleh minum..sangat jimat masa..
Sesiapa berminat boleh take 1. Ima jual murah-murah je.. untuk info korang boleh whatsapp ima ye.. di talian 012 8706289..