Sponser By

Followers

Iklan

22 March 2014

ALCATEL ONETOUCH IDOL X +

Assalamualaikum..

Petang semalam bersamaan dengan 21 mac 2014 ima telah pun menghadiri satu event pelancaran produk dari Ten Ten Telecommunications Sdn Bhd iaitu sebuah jenama ALCATEL ONETOUCH di Federal Hotel Kuala Lumpur dan Lowyat Plaza.
ALCATEL ONETOUCH adalah jenama dalam TCL Komunikasi , sebuah syarikat antarabangsa pelbagai budaya yang mereka bentuk , membangun dan memasarkan secara global pelbagai peranti mudah alih dan Internet. TCL Komunikasi adalah sebuah syarikat awam yang disenaraikan di Bursa Saham Hong Kong ( 2618.HK ) dan sebahagian daripada TCL Corporation salah satu syarikat elektronik pengguna terbesar di dunia.

Berbalik pada pelancaran petang kelmarian. ALCATEL ONETOUCH telahpun melancarkan IDOL X +. Ia sangat sesuai dengan permintaan orang ramai terutama golongan muda dengan rekaciptanya..


IDOL X + dijual pada harga runcit iaitu  RM 1,299 dan boleh didapati secara eksklusif di ALCATEL ONETOUCH pameran bergerak di Low Yat Plaza Concourse yang berakhir 23 Mac 2014 ini dan selepas itu akan dijual di seluruh negara. Dengan setiap pembelian IDOL X+, ia disertakan aksesori percuma seperti BOOMband, JBL earphone, Flip cover dan juga screen protector


Membina di atas kejayaan global pelbagai IDOL ini, IDOL X + menggabungkan 5 " Full HD paparan 441ppi dan 13.1 Mpxl 1080p kamera dengan OCTA Core 2 pemproses GHz dan 2GB RAM , semua elemen dalam telefon bimbit yang ultra- trim yang hanya 7.9 mm nipis . Dibina dengan kandungan dalam fikiran, IDOL X + membawa warna terang untuk gambar dan video. Ia adalah halus ditala untuk melepaskan kuasa penuh pemproses OCTA Teras untuk melayari laman web yang lancar , permainan yang menyeronokkan dan grafik 3D yang menarik tetapi juga berjimat apabila ia datang kepada penggunaan kuasa. Dengan processor baru ini,ia memainkan peranan mempertingkatkan kecekapan pemproses bateri di mana ia mengurangkan 18% dalam penggunaan kuasa berbanding cip Quad Core apabila penyahkod dan video HD penuh . Ia juga termasuk tweak prestasi bijak seperti memperuntukkan setiap tab laman web untuk CPU yang lain untuk melayari lancar tetapi cepat.

Walaupun kuasa yang tersembunyi di bawah hood, bahagian luar  IDOL X + kelihatan bergaya dan menepati citarasa para penggemarnya. IDOL X + mengambil gaya dan pilihan ke peringkat seterusnya dengan kesan putaran IML yang unik dan bingkai logam..

"0" bezel dan tanpa sempadan , 2.4 mm kelebihan kepada reka bentuk pinggir bermakna gambar dan video mengisi ruang yang ada. Ditambah ke lebih daripada 170 darjah sudut tontonan yang terkemuka di pasaran yang ditawarkan oleh Full HD IPS paparan, IDOL X + sesuai untuk menunjukkan gambar-gambar dan video kepada rakan-rakan dan keluarga.

Dengan rekaan  sisi yang sempurna ia menghasilkan bunyi yang lebih kuat dan berkualiti , juga menyokong playback 24 bit/192KHz SACD yang mana ia 4 kali lebih baik daripada CD.


Untuk masa yang terhad , IDOL X + juga digabungkan dengan bahagian manset lengan kemeja tracker kecergasan Bluetooth yang dibolehkan dipanggil BOOMBand untuk pasaran Malaysia. BOOMBand menggunakan sistem LED untuk menyampaikan pemberitahuan kepada IDOL X + melalui apl teman . Tracker memantau pergerakan dan tidur, ditambah ia akan memberi amaran kepada pengguna jika ia kehilangan hubungan dengan telefon.

Antara ciri-ciri IDOL X + adalah :
•Paparan 5 " Full HD IPS 1080 x 1920 pixel
• OCTA Core 2 GHz , 2GB RAM
• 13.1 Mpxl Full HD kamera utama
• 2 Mpxl kamera depan 1080p
• bunyi Hi- Fi dengan fon telinga JBL ™
• video HD
• 7.9mm nipis
• Terdapat dalam dua warna iaitu putih dan hitam
.
Ciri-ciri BOOMBand:
• Sambungan yang mudah melalui Bluetooth 4.0
• Getar cepat apabila pengguna adalah dari telefon
• langkah-langkah automatik dan kalori pengiraan
• Trek jam tidur dan rekod
• Getaran yang lembut untuk alarm pagi.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.