Sponser By

Followers

Iklan

03 December 2013

Demi pengalaman pertama

Assalamualaikum..


Demi pengalaman pertama aku menghadiri event sebagai blogger hari ni. Di event ambi pur @ LG berjaya time square. Alhamdulillah. Seawal jam 9pagi aku dah tunggu bas dari taman pendamar untuk ke klang. Sebenarnya tak awal sebab aku ketinggalan bas.Berpeluh kejar bas tapi tak sempat.ok itu pertama kali dan agak lucu bagiku. Nak tak nak terpaksa tunggu next bas.Tunggu punya tunggu sampai jam 10.30 baru ada bas ke klang. Jangan tanya kenapa aku tak naik teksi je. Saje nak jimat sebab naik teksi nak telan rm20 hingga rm25 jugak almaklumlah, pemandu teksi kat malaysia ni sungguh bijak.Bila tengok je dan dengar cakap kami bukan macam orang sini, pepandai je bintih nak minta berapa dan meter serta merta ditutup.Bila cakap mahal, diorang suruh naik bas. huhu

Sampai klang, tukar bas ke KL sentral pulak.  tunggu punya tunggu, lambat jugak nak gerak.ditambah dengan jem.lihat jam kat tangan dah pukul 12.30. Punya lama rasa nak sampai KL sentral.Bila sampai je terus luaskan langkah yang tak seberapa nak luas ni untuk menuju ke LRT. Sejujurnya tak tau pun jalan ke berjaya time square tu.tak tau macam mana nak pegi.nasib ingat semalam tengok alamat ada kat jalan imbi. Pegi beli token terus beli untuk ke imbi. Rupa-rupanya salah turun.huh malas nak cerita.turun naik turun naik.last jumpa jugak LRT pegi Imbi tapi jam dah menunjukkan jam 1lebih.event pulak mula jam 1.Nak taknak, terpaksa juga call blogger Farid Laham  tanya kalau-kalau masih boleh join .Nasib boleh.

Sampai sana, daftar nama dan....aku agak kaku. Pertama kali join event dan pertama kali datang sana. Ya Allah, perasaan masa tu Tuhan je tau.Aku tak tahu nak tegur siapa.Aju try2 tanyaorang kat sebelah, samaada dia blogger ke tak.dia cakap dia dari metro. huh segannya.. Kat event tu ada Dj Haniff, Hani, Ray and Hafiz sebagai pemeriah majlis. Nak ambik gambar dengan diorang segan pulak. Alahai.spoil betul rasanya..Ishh malas la aku nak cerita panjang.segan masih terasa.Asing bagi diriku.Tapi sedapkan hati.Takpe.untuk kali pertama.. huhu..










9 comments:

  1. Replies
    1. a'ah kat pendamar.. taman pendamar indah 2.. Nad pun ke? hihi

      Delete
  2. weeeee... best nya dpt ikut event mcm ni... ^_^

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. la ye ke.. leeza duk depan ke blakang.ima duk sesorg kat blakang..xde teman.nk tegur org sebelah2 pun mcm x sudi je..huaa.. :'( masih sedih terkenangkan..

      Delete
  4. rasa perasan awak... duduk sebaris. selang 2 kerusi...
    leeza siap pergi jejalan sorang lepas event....
    haaaaaaaaa

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.