Sponser By

Followers

Iklan

15 November 2013

Blog penganjur Giveaway bakal di padam

Assalamualaikum..

Ima rasa ramai yang masih tak tahu.Sekiranya entri blog kite terlalu banyak komen yang berbentuk link, ia akan dianggap blog SPAM oleh google.. Dan blog kita akan dipadam oleh robot anti spam secara automatik..Ramai dah blog yang menggunakan blogspot dipadam oleh robot anti spam ni..
boleh baca kat blog HasrulHassan

Selalunya blog yang banyak komen berbentuk link adalah blog yang selalu adakan GA, segmen dan apa-apa yang sewaktu dengannya yang memerlukan blogger lain meninggalkan link diruang komen..
Tapi jangan risau bagi Mengelakkan perkara ni berlaku ima ada terjumpa cara nak elakkan peserta GA atau segmen tinggalkan komen berbentuk link..Dah lama dah jumpa caranya tapi baru hari ni rajin nak up entri ni..Ima pun dah lupa mana ima jumpa..

Caranya adalah korang hanya perlu copy link kat bawah tu dan pastekan di ruang komen.. Tukarkan perkataan berwarna biru menjadi link  anda dan perkataan Tajuk GA menjadi tajuk GA anda..


<a href="Link">Tajuk GA</a>

So dia kan jadi macam gambar kat bawah ni..ni contoh tau..
Lepas ni para penganjur GA atau segmen boleh la bagi syarat ni kalau buat apa-apa segmen..
Tak salah menghindar kan..hihi...
 

9 comments:

  1. betul! haritu ada baca kat blog sape entah... zizie pun kalau tinggalkan link kat bahagian komen buat camtu gak... macam ni.. Ice Princess

    ReplyDelete
  2. takut nye second blog sye kena delete..!sebab dah lama tak bersentuh..sye rasa ramai yg bg komen or link tah pape dekat cbox tu hoho

    ReplyDelete
  3. ya la bahaya mun kita pengguna blogspot tok
    kmk kinek tok makei mister linky mun nak molah ga...lebih senang nak ambik url sidak





    ReplyDelete
  4. ye memang betul dan hati-hati jangan sampai kena jadi mangsa google

    ReplyDelete
  5. Hi blog hopping here...nice information...

    ReplyDelete
  6. blog ckj pernah kena detele oleh google.. huhu.. nasib lps tu dpt balik..

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.