Sponser By

Followers

Iklan

26 August 2013

Cornflakes semanis madu berkeju

Assalamualaikum.. ^_^

Minggu lepas ima ada buat cornflakes bermadu dengan my sista.projek buang boring kononnye..Pastu try bagi irfan makan.Kot-kot berkenan.Ye lah anak ima ni bukan macam anak orang lain.bab makan memang liat.Ape orang kata? Tak habis pinggan d telannya.haha.. Tapi tekejut juga sebab dia suka corn flakes tu..balik-balik je ratah.minta lagi dan minta lagi dan akhirnya semalam dah habis dia minta lagi.Oleh sebab irfan yang nak makan, gagahkan juga malam-malam turun ngiukee beli bahan-bahan nak buat corn flakes. Demimu ankku, akan ku lakukan apa jua.HaHaHa..
Tapi hari ni baru lah aku buat...




Bahan-bahan:
  • 4 camca besar Madu
  • 200 gram Gula
  • 300 gram Mentega atau Marjerin
  • 150g corn Flakes
  • Chedar
 Langkah-langkah memasak:


  • Panaskan kuali dan cairkan mentega bersama gula dan madu. Gaulkan
  • Masukkan Corn Flakes dan gaulkan hingga sebati.
  • Bangkit adunan ke 1 bekas dan sudukan ke acuan mengikut citarasa.Ima guna bekas coklat lebihan buat coklat home made je.besar dan cepat siap.hihi

siappppp..


5 comments:

  1. bagusnya.. siap ada stok cornflakes lagi..

    ReplyDelete
  2. nampak sedap pasti rasa pon sedap ^_^

    ReplyDelete
  3. wah... pasti enak banget tuh... hehe

    ReplyDelete
  4. sedapnyaaa!! lagi2 kalau taruk cornflakes tu!! T____T

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.