Sponser By

Followers

Iklan

07 June 2013

Langkah-langkah menyertai Assign job

Assalamualaikum.Oleh kerana ramai yang bertanya macam mana nak join assign job ni.biar aku terangkan serba sedikit.Harap semua faham ^_^
 

Langkah pertama anda haruslah mendaftar dahulu sebagai pengguna assign job. Klik SINI untuk mendaftar.

Bila dah klik mesti korang nampak macam ni kan.

Dah nampak macam dalam pic tu kan.Then sila klik "Get Started" macam yang dalam bulatan merah tu.

Nampak tak? So sila isi detail yang diminta. lengkapkan tau. dah siap lengkap, tekan "Sign Up".
Dah selesai, sila check email.korang akan terima satu email.Klik link yg di emailkan untuk aktifkan.

DONE!! Langkah pertama..

Seterusnya.....

Log In menggunakan email yang di daftarkan tadi.
Dan anda akan nampak ini..
[ SILA KLIK GAMBAR UNTUK MELIHAT LEBIH JELAS]

Dah selesai dan anda boleh mula kan kerja anda.Hanya perlu ikut arahan yang diber.Kalau tak faham sila google.hihi


*************************************************

So yang ni aku boleh jelaskan  serba sedikit je.Tak berapa sebenarnya nak buat tutorial.Masih ada yang tak tau macam mana nak Print screen kan. Itu senang saja.hihi. Lihat pada keyboard anda...dan
Nampak tak button Prt Sc Sys Rq tu? haa. tu la cara nak printscreen. Kan diorang ada minta kita printscreen lepas buat kerja sebagai bukti.So just tekan button Printscreen tu.
Then,
Buka Paint dan pastekan sahaja.dan save.
 



2 comments:

  1. salam sis hari ni je ramai kawan blogger yang update tentang ni.ni kak lea masih blogwalking blog depa termasuklah sis he3..

    kak lea pun excited nak join tapi sebelum tu baca dulu n3 tentang korang yang dah join.mula2 ingatkan nak join job di rumah @ jom niaga.tapi leceh jugak nak kena bid bagai.tq tunjuk step by step ^^

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.