Sponser By

Followers

Iklan

05 May 2013

Pengalaman Pertama Mengundi

Assalamualaikum..^_^

Korang dah memangkah tadi? Ceaaa.. Aku awal pagi lagi dah bagun.Semnagat nak mengundi.Al maklum lah..Baru pertama kali. Excited gitu..HaHa.. Rasa macam nak raya pun ada tadi. Exited semacam. Nasib ada teman nak pergi. Berdua je dengan best fren aku. Si husben mengundi tempat lain. Sekali sampai sana, pandang sana, pandang sini. macam kami dua je muda-mudi. Haha..Mudi la sangat. Panjang jugak barisan tadi. Orang depan kami asyik pandang-pandang kami je. Ape? ingat kami belum cukup umur? Hello... Dengan temberangnya aku berkata dalam hati.. KahKahkkah..

Akhirnya tiba la giliran aku.check tangan kiri, cat kuku dan ambil kertas undi.Masa abang SPR tu check tangan dan ic aku, 2 3 kali pandang dia tgk ic dan muka aku. Tersipu malu diriku. Typo.haha..Last, Pangkah mana yang patut dan keluar.Last-last tu baru nampak muda mudi yang lain.ingatkan kami berdua je muda mudi yang bertanggungjawab pada Negara tercinta ni.. HiHI.. Lepas keluar mngundi, terdengar pulak suara kecil yang agak menggelikan perut aku. Katanya, "Eh,ada gak mengundi dah 21 umur dia.ingatkan baru 18. " Excuse me bro. i'am not 18 or 21. I'am 23 hokey.. HaHaHa..  Aku tau la aku awet muda. time kasih je la.Haha.. padahal x cukup inci.. kehkeh..

Apapun, lega sebab dah jalankan tanggungjawab.Apa-apa keputusan nanti terima dengan hati yang terbuka. Kalau yang aku pangkah menang alhamdulillah.Kalau Tak menang, takpe la.anggap je memberi peluang kepada pemimpin lain untuk memimpin. I'ts ok for me. Masa aku update status kat fb bgtau dengan bangga aku dah mengundi, ada kawan aku yang tak sependapat tentang politik dngan aku tanya. Ko pangkah apa?  Aku jawab, aku tak pangkah.aku lukis orang lidi disetiap petak yang ada. HaHaHa.. Biarlah menjadi tanda tanya.

P/s: Aku ada jugak gatal-gatal nak tanggalkan dakwat tu guna eskinol dan sabun. tapi tak jugak hilang malah sedikit dakwat tu menjangkit sedikit pada tangan anak aku.Nak tanggalkan tak boleh jugak. Ah..biarlah.


4 comments:

  1. kenangan manis tu kak.tunggu yg pru14.mesti dah tak ada suara sumbang..hehe

    ReplyDelete
  2. saya lama lagi amybe next pru hehehe

    ReplyDelete
  3. tahniah kerana berjaya mengundi....

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.