Sponser By

Followers

Iklan

10 May 2013

Don't Judge the News By the Title

Assalamualaikum.. Hihi..



Tajuk agak lain bahasa dari entri-entri yang sebelumnya. Pagi ni warga facebook gempar bila ada pihak yang kongsikan gambar satu keratan akhbar yang bertajuk "KEGILAAN MEMUAT NAIK GAMBAR MAKANAN DI LAMAN SOSIAL PETANDA ORANG SAKIT MENTAL" . Ramai jugak yang marah-marah dan tidak bersetuju dengan akhbar ni terutama kaum perempuan. Hihi.. Dan dah terbukti, individu yang selalu muat naik gambar makanan ialah kaum hawa. ekeke..




Banyak lagi komen nagatif sebenarnya. Ni hanya 1%. Haha. Rilex la korang. Aku yakin. Orang-orang yang komen negatif ni sebenarnya hanya baca tajuk dan tak baca isi nya. Walaupun aku agak rabun nak baca keratan tu, tapi aku gagahkan juga sebab tajuk tu agak panas. Hihi.. Sebenarnya penulis tu tak kata semua yang suka muat naik gambar makanan tu sakit mental. Dia cuma katakan, menurut kajian , kecenderungan individu yang suka memuat naik gambar makanan selalu dikaitkan dengan sakit mental. Menurut pakar apa ntah di hospital kolej wanita universiti ntah (aku x berapa nampak tulisan tu.agak kabur dan kecil.almaklum rabun.haha.Korang klik la gambar tu kot-kot boleh baca.) Mereka2 tersebut kerap memuat naik gambar makanan sebelum dimakan dan menjadikan gambar tersebut sebagai teman sosial dan tidak suka bersosial secara normal. Haaaa.. faham tak serba sedikit? Korang baca la isinya sedikit.Jangan baca tajuk je. Kang orang kata orang MALYSIA ni itu ini korang jugak yang marah. So sesuai tak tajuk aku tu untuk entri ni? Kahkah.. :p

6 comments:

  1. Salam.

    Selalunya yang melatah marah2 tak tntu psl ni, mesti tak baca full entry, nampak tajuk, terus mengamuk.

    Payah perangai macamni..

    ReplyDelete
  2. hehe..terkezut kite..baru nk marah dikatakan sakit mental..kena bace smpai abis..tp x prnah pon upload mkn best2..mkn biase2 je...:)

    ReplyDelete
  3. owh.. ada cerita sebaliknya rupanya..haha

    ReplyDelete
  4. hye sis...mmg kecoh kt blog pun he3...kalau mcm tu blogger pun ramai skt mental hahaha...adeihh.itu just kajian n wartawan tak kata semua.mmg kena baca betul2.biasalah org msia skrg cpt touching he3...

    ReplyDelete
  5. ramai yang buat entri pasal ni... kecoh betul...

    ReplyDelete
  6. Ooooo.. nasib baik aku ni jenis yg tak suka memuat naik gambar makanan. Hee. :)

    #Aku lagi suka bersosial di alam realiti. :)

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.