Sponser By

Followers

Iklan

17 March 2013

Karnival Jalur Lebar



Assalamualaikum..^_^

Hari ni ada karnival jalur lebar anjuran SKMM dan Kementerian penerangan.Sebenarnya sejak kelmarin lagi berlangsungnya acara.Hari ni nak pergi lagi lah acara penutupan. Pelbagai acara di adakan.Contohnya kuiz tentang jalur lebar, laman sesawang, laman web dan pelbagai lagi kuiz.Ada pertandingan mewarna untuk kanak-kanak, permainan atas talian, persembahan artis, pertandingan shuffle.Selain tu pameran Klik dengan bijak dan booth-booth jualan pun banyak. Best lh sebb dpt kutip gift.ku kn suk bend free ni.hrus lh ku joinkn diri join kuiz-kuiz yng dinjurkn.Soln pun boleh diktakan senang la.Ia berkaitan dengan jalur lebar, blog, facebook, keselamatan di internet dan banyak lagi.Ala.hari-hari hadp laptop, hari-hari hadap blog takkan tu pun tak boleh jawab kan.haha.. Paling best dapat bergambar dengan maskot-maskot comel tapi besar gedebak.Maskot yang ada antaranya upin ipin, iron man, mickey & mini mouse, penguin, panda & spiderman. Paling tak boleh blah tengok spiderman.Kemain kurus spiderman tu.Lucu la aku tengok. haha.Tapi apa pun, dalam seronok-seronok tu ada juga serba sedikit ilmu tentang jalur lebar ni aku dapat. Apa yang aku dapat katakan,Dalam dunia maya ni pelbagai maklumat tepat dan kurang tepat yang disebarkan.Ada kebaikan dan keburukan tapi yang penting kita sebagai pengguna haruslah KLIK DENGAN BIJAK.. ingat tu wokey..






















7 comments:

  1. Bagus juga pi aktiviti cam nie
    coz sekurangnya dapat gak tahu tentang dunia it...
    yang penting dari aspek keselamatan dari jenayah siber..baru2 nie Am ada banyak terbaca tentang kegiatan mereka... entah nape laa mereka bgaduh sesama mereka.. yang mangsa kite blogger dan site. ada yang nak tunjuk lagak kononnya pandai hacked site. apa faedah semua tu? kosong

    ReplyDelete
  2. Bagus juga pi aktiviti cam nie
    coz sekurangnya dapat gak tahu tentang dunia it...
    yang penting dari aspek keselamatan dari jenayah siber..baru2 nie Am ada banyak terbaca tentang kegiatan mereka... entah nape laa mereka bgaduh sesama mereka.. yang mangsa kite blogger dan site. ada yang nak tunjuk lagak kononnya pandai hacked site. apa faedah semua tu? kosong

    ReplyDelete
  3. betul tu Aminin.bnyk juga yg dpt dipelajari dr karnival tu.Nanti ima akn kongsikn lagi apa yg ima dpt fahami.:)

    ReplyDelete
  4. assalam ima bunda datang jengok ima...moga ima sekeluarga sihat2....

    ReplyDelete
  5. nampak macam mama & papa je yg terlebih excited. hihi..

    jauhnya nak pos cekelat. tak padan la kalau seketul dua je. ;)

    ReplyDelete
  6. Wasalam @BUNDA.. alhamdulillah.terima kasih. amin..

    @Chic Na, ahaha, excited giler.si anak nak ambik gambar tapi takut kat maskot tu.hihi..

    ReplyDelete
  7. haa.. boleh pun... kemain banyak maskot!! hehehe..

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.