Sponser By

Followers

Iklan

08 March 2013

Cantik Luar Haruslah Cantik Dalam

Assalamualaikum..^_^

Tahukah Anda?? Cewahhh..


Kajian Menunjukan Kecantikan Itu Mampu Menambah Keyakinan Diri & Meningkatkan Keterampilan Diri

Apakah yang dimaksudkan cantik Luaran??
Kulit yang bersih ,sihat ,kemerahan ,semulajadi ,tegang ,rambut yang sihat ,mata bersinar ,bentuk tubuh badan menarik, payu dara yang mekar dan tegang ,awet muda dan sebagainya.

Sememangnya sentiasa menjadi idaman setiap yang bergelar wanita .oleh itu ramai berusaha supaya kelihatan sentiasa cantik dan kelihatan sentiasa muda jelita dengan mengamalkan pelbagai amalan kecantikan dan juga menjaga tatarias supaya sentiasa kelihatan gebu dan menawan .

Namun begitu masih ramai yang terlupa kecantikan luaran bermula dari kecantikan dalaman ,sekiranya hormon yang tidak stabil ,metabolisme menurun dan rahim yang tidak sihat ianya menyerlah pada wajah .

Kulit menjadi kusam, tiada seri wajah ,mudah ditumbuhi jerawat ,kulit cepat berkedut ,masalah jeragat, badan cepat letih ,sakit sendi, rambut gugur ,monopouse awal dan sebagainya.

Selalunya ini berpunca dari hormon yang tidak stabil menyebabkan stres ,murung hilang keserian wajah .metabolisme menurun menjadikan masalah berat badan ,lemak terkumpul dibawah kulit dan rahim yang tidak sihat ,keputihan yang melekat didinding rahim,segugut ,cyst dan fibroid yang menganggu fungsi badan yang sihat dan kecantikan wanita itu .

Kebanyakan diantara kita kadangkala mengeluh kerana berhabis beratus ringgit dan masa untuk mengatasi masalah-masalah itu ,namun kesannya hampa..
Kenapa?? Kerana kita tidak mengenalpasti jenis kulit kita dan tidak memilih rawatan kecantikan yang sesuai dan terlalu obses dengan testimonial setiap produk yang dijumpai.

1 comment:

  1. mahu cantik luar..kena cantik dalam n mula dari dalam juga kan? hehe..

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.