Sponser By

Followers

Iklan

01 February 2013

NuffnangX Conversations

iMa nak kongsi sedikit info kat rakan-rakan blogger yang belum tau ni.Kalau yang dah tau takpe.andai info ima ni salah sila tegur ye.Macam ni. Sekarang ni ramai blogger yang gunakan NuffnangX Conversation kan.So bila dah guna Conversation ni,automatik ruang komen untuk komen dibahagian komen memag takde.So kalau nak komen entri kena lah komen guna NuffnangX Conversations ni.Cuba tengok gambar kat bawah ni.Ni contoh.

Kalau korang komen tanpa pastekan link pada komen tu, ima tak boleh nak kunjung balik blog korang. Oleh itu korang kena buat satu akaun NuffnangX bagi yang belum ada.Kalau belum ada sila register kat web NuffnangX. Bukan setakat dafar je tau.Selepas daftar korang kenalah Update profil korang dan claim blog korang.
 Update setting korang yang berada di sebelah kiri.

 Selepas tu, klik bahagian claim blog dan ikut step yang diberikan.


Amat penting tau nkorang kena claim blog korang.Kalau tak, bila rakan lain klik nama korang, dorang takkan jumpa blog korang macam gambar di bawah ni.Korang akan jadi cik Anon pulak.hihi

Amat Penting claim blog supaya rakan blog lain boleh jumpa blog korang macam ni. Tengok gambar kat bawah.


Korng faham tak apa yang ima cuba sampaikan? Maaf lah sebab ima tak berapa pandai nak menerangkan.Tapi korang try la.cuba search2 atau tanya blogger lain yang pandai.Kalau tak pun boleh Inbox ima kat facebook.Insyallah ima reply.