Sponser By

Followers

Iklan

31 July 2012

Pembedahan Luar Biasa

Sabtu lepas pegi hospital Besar Miri sebab adik ima nak jalani pembedahan.Gaduh ngan budak lunbawang then kena tikam.dalam jugak tikaman tu.sampai kena usus dan hati. Mula2 doktor ada kata, pembedahan ni sangat lah tinggi risikonya.risau gak kami.nak tak nak, mak kena gak tandatangan surat kebenaran pembedahan tu.hampir 3 jam lah jugak adik ima kat dalam bilik pembedahan. start jam 10 malam adik masuk.jam 1 pagi baru doktor keluar dan kata pembedahan pertama yang luar biasa. Tak tau la tang mana yang luar biasa tu.hehe..
Haa..ni yang best kat hospital ni.semua yang berdiri tu doktor tau..diorang ramai2 discuss pasal masalah pesakit.

Ni la adik ima.Lemah je lepas pembedahan tu..dan masih mamai lagi lepas disuntik bius

Ni la bekas pembedahan tu.Yang jahitan sebelah yg kecik tu bekas tikaman

Ni pulak baru ditebuk untuk masukkan hos

Kalau hos ni dah xde kuar darah baru leh keluar wad


28 July 2012

Telur Ayam Haram??

Ni Kisah betul tau.ada la salah satu sepupu ima ni.Sekarang dah darjah tiga..ada la satu hari tu masa kecik2 lagi.dah tak ingat bila.Ada la satu hari tu dia tanya.kenapa tak boleh beli dan makan makanan yang xde cop halal.mak dia pun kata.sebab sesetengah makanan mengandungi bahan yang haram, contohnya lemak babi ataupun bahan yang meragukan.so kalau nak beli barang makan, mesti ada tanda halal.Nak jadikan cerita satu hari tu,mak dia suh beli telur kat kantin berdekatan dengan rumah.bila balik je dari kantin tu, dia tak bawa apa2.mak dia pun tanya.mana telur yang dipesan? dia pun jawab la.Takde telur halal mak. Mak dia pun bertanya la.macam mana tau telur tu haram? Dia pun jawab.semua telur yang ada kat kantin tu xde cop halal.hahaha..so moralnye,lain kali kalau nak ajar kanak2 ni mesti terangkan panjang sikit biar diorang faham dan kite tak terkena balik.hehe


27 July 2012

Tudung Raya Dah Beli?

Tau..Raya lama lagi la..Puasa pun baru je berapa hari.Tapi bagi yang nak beli tudung secara online kena la beli awal kan.Kalau tak, nanti perkhidmatan pos tu cuti, kempunan la apa yang berkenan di hati.hehe..Ima ada ambil Pre Order tudung ct dan Bawal cron Manik..Bagi sesiapa yang berminat leh la terus add ima kat FB..Bawal ready stock pun ada..



Salam Ramadhan

huurm, xde benda sangat la nak cakap ari ni..blog ima ni pun dah entah ke berapa kali tukar dah.kejap jadi personal blog.kejap jadi blogshop..dah bertahun berbelog tapi bakat tu takde sebenarnya.tapi minat berblog tu sangat lah mendalam...bukan apa la, sejak hero ima ni lahir, masa tu tersangat lah xde masa nak update entri. sekarang irfan dah masuk 2 tahun..Macam tak caye je ima ada anak dan mampu besarkan hero ima ni..hehe.. Nak crita dugaan sebagai seorang ibu ni memang x habis la kalau nak cerita.tapi hati tu terasa puas tau bila tgk dia membesar.Tengok ni..nakal pun number satu gak ni..