Sponser By

Followers

Iklan

20 June 2011

Perlu ke Blogger buat entri Nak Tegur Semua Benda Tentang Berblog?

 Pasal ni yang aku tak puas hati ni? Banyak sangat entri yang seolah-olah menyindir blogger yang lain? Korang takde idea lain ke? Klau nak jatuhkan orang lain, Aku pun boleh la. Lebih baik korang join segmen atau GA tau daripada menyakitkan hati orang lain tanpa sedar atau dengan sedarnya. Ada gak pahala korang join segmen atau GA sebab tolong support orang lain yang menganjurkan. Aku bukan cari hal la. Cuma, rasa tak puas hati korang buat entri mcam ni. Itu tak boleh..Ini pun x boleh. Tak semua orang di beri kelebihan untuk buat entri sepanjang masa tau. Korang kena tahu itu. Biar lantak la apa entri doirang. Tak yah nak Tegur sangat. Mungkin la. MUNGKIN ek. Entri korang tak la mengutuk sangat, Tapi sekali tengok komen kat bawah. Ya Allah.. lebih-lebih pulak komen dari entri kat atas tu. Korang tau tak, komen korang boleh melemahkan semangat sesetengah orang yang baru-baru dalam dunia blog ni. Tolong lah. Korang buat entri lain la. Tak yah nak sound orang atau nak tegur entri orang lain.Yup. Aku tau tu blog korang. Sukati korang la kan. Tapi apa salahnya kita berbaik-baik dalam dunia maya ni? tak perlu rasa diri bagus sangat. Yup. Tak Perlu ok.
Lebih baik korang diam tak buat entri daripada menyakitkan atau mengguris hati orang lain.
AKU?? Hmmh, aku tak yah ikut. Aku tak sentap pun dengan teguran korang. Aku tak anggap pun aku ni seorang blogger. Aku berblog pun sekadar meluahkan isi hati aku.
Nak cerita, xde yang dengar kan.
Then, bila takde benda nak di luahkan, aku join la contest atau segmen ke. apa ke. 
Sekurang-kurang nya bertambah gak income dari iklan churp-churp aku.Alhamdulillah.
Satu lagi, bagi yang tak suka kena tag tu, dok diam je la. Ni kan dunia alam maya. Kena faham tu. Sakit ke kalau orang tag? Jangan la sombong sangat. Tak baik tau.
Apa la korang ni. Benda kecik pun nak di besar-besarkan sangat. Tak kurang gak dengan penghasut. Adeh.. Oh dunia..Aku pun tak tau apa dah yang aku taip ni.. Merapu je ek? Hurmm..,

{oitz korang. luahan ni bukan sebab aku sentap atau terasa tau. Aku tak terasa pon.Macam aku cakap la.aku x mudah sangat sentap kat alam maya ni.}
*Jom Nyatakan Pandangan anda tentang Poligami



19 comments:

  1. pada siorang mungkin entry tu adalah untuk meningkatkan traffic

    ReplyDelete
  2. hey babe:)

    kate kat aku la tu, hehe
    the point entry aku tu adelah untuk kemajuan bersama, as ape yang aku da mention, entry aku bukan untuk melemahkan, tp untuk membuka mata untuk kita jadi lebih baik.

    jgn tengok kritikan as kritikan yang melemahkan, knp we as malay(sbb aku jarang tgk chinese/indian lemah on kritikan) always fikir cmtu, setiap kritikan kite kate dengki, tp tak pernah tengok on the good site kritikan tu, betol x?


    cube amik site positif entry aku n belajar, blogwalking, bace entry kawan2, learn from their entry

    n for IEB, den takde hal pon on trafik la babe:DD klu nak rafik da lame den men SEO, hehe takyah susah2 nak taip entry.


    p/s : ingat babe, den tak cari gado, den nak kite same2 berjaya. okey? den bukan dengki2 punye orang la

    ReplyDelete
  3. lagi satu beb, if u nak discuss bincang2,approach me on fb:D i takde hal nak cite2, cmne care nak dapat idea n sebagainye :D betol punye.

    ReplyDelete
  4. Nazirul..haha..teras letew.. haha.. aku tak maskudkan 100% tentang ko la. tak cari pasal pun. aku ni mudah sangat sentap kalau kat alam maya..hehe.. Itu la yang aku maksudkan.entri tak la sangat. tapi komen kat bawah yang menyentapkan sesetengah orang..haha

    ReplyDelete
  5. haha, aku meminta maaf bagi pengomen2 yang mengomen, biase la, dorg semangat sangat nak komen. chillex:DD

    ReplyDelete
  6. ala nazirul..panjangnye komen.. marah ek?? kahkah.. aku tak maksudkan ko sorang je dalam entri ni. dah lama nak luahkan ni sebenarnya. hari ni baru ada hang nak menaip panjang.. kihkih.. pe pun terima kasih sebab baca entri ko buat aku mampu cipta 1 entri yang tak seberap ni..hahaha
    Ko marah ke ni?

    ReplyDelete
  7. takdonye aku marah la babe, marah2 ni bukan sifat aku la, hehe cube aku nak xplain agar orang tak salah faham makne entry tu. ramai orang tak dapat point aku yang sebenar, tak salah join segmen, tp bialah pada mase yang sameade entry yang kite buat sendiri:DD

    ReplyDelete
  8. hmm spatutnya..kita sbgai blogger ni..pakat2 laa mengeratkan hubungan sesama kita..

    ReplyDelete
  9. masing2 punya kelebihan masing2. :)

    saya sorg yg suka join GA/contest. siap ada blog khas utk join. heheh byk dah dapat hadiah. try la ;D

    ReplyDelete
  10. sy pon xsuke bc entry pasal blogging nie...cam xbest dan buang mase. lg2 yg dok ngate newbies..cis

    ReplyDelete
  11. He3, jgn la suka kutuk2 ni. Perbaiki diri kita dulu...

    Entry terbaru -> Bento Box Yang Kreatif Dan Menarik... (",)

    ReplyDelete
  12. Sabar ek yunk. gnie lah adat dlm dunia blogging ni. mmg kompom adaaaa je bloggers lain yg nk jatuhkan bloggers.

    akak dh almost 4 tahun dlm dunia ni. dh masak dah akak dgn karenah bloggers pendengki camgnie taw..

    so sbr ek yunk :)

    ReplyDelete
  13. macam 2 kan dunia blog nie.. tapi cute mum paling tak suka bila entri pasal family kami menjadi punca pergaduhan family terdekat.. :(
    rasa tak seronok bila tetiba mak & ayah kata jangan tulis apa2 kat blog..
    habis tue nak tulis apa?
    betul tak..

    ReplyDelete
  14. Cute mum: hehe.. terpaksa la sentiasa bersabar ngan dunia blog ni kan..hehe

    ReplyDelete
  15. adat berblogging nang cmya dear, bak kata kak zie ya hehe..

    just anggap positif k dear :)

    ReplyDelete
  16. higher search engine ranking seo optimazation backlink service permanent backlinks

    ReplyDelete

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.