Sponser By

Followers

Iklan

27 November 2010

Resepi Puding Biskut Marie

5 biji telur (pukul sekejap)
400gm biskut marie - di patah 2
1 cawan gula (boleh kurangkan)
1/2 cawan serbuk koko (diayak)
1 tin susu cair
3 hingga 4 sudu butter
Sediakan kuali. Masukkan susu cair, gula dan serbuk koko. Nyalakan api. Kacau sehingga serbuk koko bergaul rata dengan susu dan gula. Apabila dah mendidih, masukkan butter. Kacau hingga butter cair. Kemudian masukkan telur yang telah dipukul. Perlahankan api. Kacau sehingga sebati. Masukkan biskut marie. Tutup api. Gaul sehingga keseluruhan biskut marie dilitupi coklat.
Sediakan loyang yang dilapik dengan kertas minyak. Kaup adunan ke dalam loyang. Tekan dengan senduk plastik sehingga mampat. Masukkan dalam peti sejuk sehingga keesokan hari.

Topping

1/2 buku butter
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan serbuk koko
Masak secara double boiler. Boleh dituang ke atas puding.

1 comment:

Terima Kasih sudi komen..
Sila jangan tinggalkan link diruang komen.. sekiranya hendak meninggalkan link, sila rujuk sini dahulu.-- >
Kod Link

Harap maaf.ini bagi mengelakkan blog dipadam.